Ananascarpaccio met ijs

ananasgarpacio-ijs

Ingrediënten (voor 1 portie):

  • 1 bol yoghurtijs met bosvruchten
  • 1/3de verse ananas
  • enkele verse kersen
  • 1 el amandelschilfers
  • enkele verse muntblaadjes

Bereidingswijze:

Schil de verse ananas en verwijder het middelste harde gedeelte.
Snij vervolgens het eetbare gedeelte dat overblijft in 3, snij flinterdunne schijven van 1/3de van de ananas en schik deze op een groot bord als een ananas carpaccio.
Schep vervolgens een bol yoghurtijs van bosvruchten in het midden op de ananasplakken.
Ontpit de kersen en snij ze midden door (hou enkele kersen apart voor de afwerking) en schik de halve en hele kersen op het bord.
Werk af met enkele blaadjes verse munt.
Bak de amandelsnippers drie tot vier minuten in een pot op het vuur en roer voortdurend om.
Strooi de geroosterde amandelschilfers over het gerecht en dien op.
Smakelijk! Laat het smaken.

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren