Porridge met rode vruchten en chocolade

porridge

Ingrediënten (voor 1 portie):

  • 50 g havermoutvlokken
  • 150 ml halfvolle melk of soyamelk
  • 20 g pure chocolade minimum 70% cacao
  • 125 g rood fruit: aardbeien, frambozen, ...

Bereidingswijze:

Doe de havervlokken met de melk in een steelpan en laat onder voortdurend omroeren zachtjes pruttelen gedurende 5 minuten tot de pap indikt en haal dan van het vuur.
Brokkel de helft van de chocolade in kleine stukjes en roer onder de havermoutpap.
Was het fruit en snij de helft van de aardbeien in kleine stukjes en roer eveneens onder de havermoutpap.
Giet de chocolade-rodevruchtenporridge in een ontbijtkom.
Gebruik het overige rood fruit voor de afwerking.
Rasp nog een stukje chocolade over de porridge en werk af met het overige stukje chocolade.
Laat het smaken.

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren