Aardappelsterretjes

aardappelsterretjes

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 g aardappelen
  • 70 g magere verse kaas
  • 50 g magere geraspte kaas
  • 1 ei
  • 1 el olijfolie
  • 200 g speltbloem
  • het sap van 1/2de citroen
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen, kook ze gaar in 20 minuten, giet af en laat afkoelen.
Pureer de aardappelen, meng er de geraspte kaas en de verse kaas onder.
Breek het ei, klop het los met een vork en voeg het toe aan de puree samen met de bloem en het citroensap.
Kruid met peper en zout en meng goed.
Rol nu balletjes van puree en duw ze plat met je handpalm (indien je een sterretjesvormpje hebt kan je ze hierin platduwen; dit geeft ineens een feestelijkere toets).
Leg de sterretjes in een schotel, dek af met vershoudfolie en laat 20 minuten rusten in de koelkast.
Haal na 20 minuten de sterretjes uit de koelkast, bestrijk met olijfolie en bak ze aan beide kanten goudbruin in een pan.
Dien op en laat het smaken!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren