Ingrediënten:
voor de pastinaakpuree (voor 4 porties):
- 800 g aardappelen
- 800 g pastinaak
- peper, zout en nootmuskaat
- 100 ml vetarme bouillon
- eetlepel gezonde smeerboter
voor de pompoenpuree (voor 4 porties):
- 800 g aardappelen
- 800 g pompoen (in blokjes gesneden)
- peper, zout en nootmuskaat
- 100 ml vetarme bouillon
- eetlepel gezonde smeerboter
voor de zoete aardappel-peterseliewortelpuree (voor 4 porties):
- 800 g zoete aardappelen
- 800 g peterseliewortel
- peper, zout en nootmuskaat
- 100 ml vetarme bouillon
- eetlepel gezonde smeerboter
voor de spruitjespuree (voor 4 porties):
- 800 g aardappelen
- 600 g spruiten
- peper, zout en nootmuskaat
- 100 ml vetarme bouillon
- eetlepel gezonde smeerboter
voor de rode bietpuree (voor 4 porties):
- 800 g aardappelen
- 100 g rode biet
- peper, zout en nootmuskaat
- 100 ml vetarme bouillon
- eetlepel gezonde smeerboter
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen, snij ze in groffe stukken en kook ze gaar (of stomen; dit kan ook in de microgolf gedurende 15 min; zo behou je meer vitaminen en ook smaak!). Kook of stoom eveneens de gewassen en versneden groenten gaar. (gebruik altijd evenveel groenten als aardappelen, zo heb je een gezonde groentepuree rijk aan groenten en relatief arm aan caloriën; bij de rode biet heb ik veel minder biet dan aardappelen gebruikt omdat de smaak anders veel te sterk is) Pureer de gekookte aardappelen met de gekookte groenten samen met wat bouillon en een eetlepel gezonde smeerboter. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
|