Patattas bravas

patattas-bravas

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 600 g krieltjes
  • 2 rode uien
  • 500 g snoeptomaten
  • 1 brik van 500 ml passata
  • 2 teentjes knoflook
  • enkele takjes thijm
  • gerookt paprikapoeder
  • cayennepeper
  • 2 el olijfolie
  • enkele takjes platte peterselie

Bereidingswijze:

Pel de rode uien en snij ze in ringen.
Pers de teentjes knoflook s uit of snij ze heel fijn.
Schil de krieltjes, laat ze beetgaar koken en giet ze af.
Verhit de olie in een pan en stoof de uiringen en de knoflook hierin aan.
Was de snoeptomaten en voeg deze toe samen met de passata en laat het geheel verder gaarstoven.
Breng op smaak met het geroosterd paprikapoeder, de cayennepeper en de thijm.
Voeg de gekookte krieltjes en toe en laat het geheel nog 5 minuten doorstoven.
Was de takjes peterselie, snij deze zeer fijn en werk hiermee af.
Laat het smaken!

2022-04-06

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren