Pomme duchesse

pomme-duchesse

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 600 g geschilde bloemige aardappelen (type Bintje)
  • 2 el gezonde smeerboter
  • 2 eierdooiers
  • Jozo zout, peper en nootmuskaat

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen, kook ze goed gaar en giet ze af.
Pureer ze zeer fijn samen met de smeerboter en de eierdooiers. Je gebruikt hiervoor bij voorkeur een passé-vite; op die manier is de puree het fijnst.
Breng op smaak met peper, Jozo zout en nootmuskaat.
Leg een bakpapier op een bakplaat en spuit hierop torentjes puree met een spuitzak.
Verwarm de oven voor op 200 °C en zet de pureetorentjes hierin gedurende 10 minuten (tot ze een goudbruin korstje vertonen).
Haal ze uit de oven en dien op.
Smakelijk!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren