Rode bieten zoetzuur

rode bieten

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1,5 kg rode bieten
  • 100 ml hennepolie
  • 2 uien
  • 500 ml azijn
  • 120 g Tagatesse zoetstof
  • 10 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • enkele kruidnagels
  • peper
  • 12 kleine bokaaltjes met schroefdeksel

Bereidingswijze:

Kook de rode bieten ongeschild, gedurende 1,5u op een middelmatig vuurtje en laat ze lichtjes afkoelen alvorens te pellen.
Vervolgens maken we de marinade: Doe een beetje olie in een pan.
Pel de ajuinen, snij ze fijn en fruit ze glazig, maar laat ze niet kleuren.
Giet er de azijn, de zoetstof en het water bij samen met de laurierblaadjes, tijm, gemalen peper en 4 kruidnagels en laat alles zachtjes doorkoken.
Plaats de gesteriliseerde bokaaltjes op een propere keukenhanddoek.
Snij de bietjes in schijfjes of blokjes en verdeel over de bokaaltjes.
Giet hierover warme marinade over en schroef de deksels stevig dicht.
Voorzie de potjes met een etiket waarop de datum vermeld wordt en laat ze minstens een maand trekken alvorens te proeven (de bietjes blijven minstens 6 maanden goed).

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren