Tofu sates

tofu-sates

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 g tofu
    • rode marinade: tomatenpuree, sambal, sojasaus, gerookt paprikapoeder, knoflook, olijfolie, water, peper en zout
    • gele marinade: limoensap, sesamolie, sambal, kurkuma, kerrie, gember, water, zout
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • enkele snoeptomaten
  • enkele stukjes ananas

Bereidingswijze:

Snij de tofu in blokjes.
Doe alle ingrediënten voor de rode marinade in een kommetje en meng alles goed door elkaar.
Doe alle ingrediënten voor de gele marinade in een ander kommetje en meng alles goed door elkaar.
Doe de helft van de tofu blokjes in de rode marinade en de helft van de tofu blokjes in de gele marinade, dek af en laat het geheel 15 minuten trekken in de koelkast.
Pel de ui en snij in grove stukken.
Was de courgette en de aubergine en snij eveneens in grove stukken.
Was de snoeptomaten.
Neem 8 satéprikkers en vul ze als volgt:

  • 4 prikkers met gele tofu blokken, afgewisseld met ananas en ui
  • 4 prikkers met rode tofu blokken, afgewisseld met courgette, aubergine, ui en snoeptomaten.

Gril de satés gaar en dien op met een rijst wokgerecht.
Laat het smaken.

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren