Gezonde brooddozen

gezonde-brooddozen
  • Het hoeft niet altijd brood te zijn. Je kan wat afwisseling brengen met een pistolet, piccolo, wat stokbrood, wraps, naanbrood of zelfs een restje koude pasta, rijst of quinoa is mogelijk.
  • Ook in gezond beleg kan je eindeloos variëren: magere kaas, magere smeerkaar of kruidenkaas, schijfjes mozarella, ontvette hesp, rosbief, gebraad, gerookte rundsfilet, filet de saxe, paarderookvlees, maar ook zelf bereide slaatjes zoals vleessla, surimisla, eiersla,... of groentespreads of hummus zijn een leuke variatie.
  • Rauwe groenten geven extra vezels, vitaminen en smaak. Leg ze daarom extra tussen je brood zoals tomaatjes, komkommerschijfjes, schijfjes radijs, geraspte wortelen, veldsla, reepjes ijsbergsla, rodebietensla, lentesla ... Je kan ook extra snackgroenten meegeven in de brooddoos: snoeptomaatjes, mini-komkommertjes, radijsjes, reepjes wortel, komkommer, selder, paprika, ... bloemkoolroosjes ... enz.
  • Kinderen hebben een dagelijkse behoefte aan 2 tot 3 stukken fruit per dag. Vergeet daarom zeker ook geen stukje fruit mee te geven naar school. Zorg voor hard fruit ipv zacht fruit zodat het niet snel blutst in de boekentas: een banaan in een bananendoos, een appel in een appeldoosje, een kiwi in een kiwidoosje, een klein trosje druiven in een potje, wat blauwe bessen in een potje, mandarijnenpartjes in een doosje, ...
  • Ook een melkproduct kan als extra aanvulling op het brood lekker zijn: een babybel-proteïn bij in de brooddoos, een busje Actimel O%, een brikje Alpro chocodrink 100 kcal, een brikje chocomelk less sugar, een brikje Fristi, enkele mini-bolletjes mozarella aan een stokje, afgewisseld met snoeptomaatjes en een basilicumblaadje, ...
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren