Pompoenconfituur

pompoenconfituur

Ingrediënten (voor 6 potjes confituur):

  • 1 kg stukjes mango (diepvries)
  • 1 kg pompoenblokjes
  • 250 g zoetstof, zoetkracht 1:1
  • 4 g agar-agar

Bereidingswijze:

Schil de mango’s, verwijder de pit en snij ze in grote stukken of maak gebruik van diepvriesmango.
Schil de pompoen en snij eveneens in grote stukken.
Doe de mango- en pompoenstukken in een grote pot en voeg hierbij de zoetstof.
Laat het geheel gaarkoken samen met de agar agar en roer het geheel goed door.
Mix de confituur tot een gladde massa en verdeel in 6 glazen potjes.
Draai de deksels stevig vast op de potjes en zet ze omgekeerd.
Laat ze omgekeerd afkoelen en bewaar ze in een koelkast of koele berging.
De confituur is op deze manier gedurende 1 jaar houdbaar.

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren