Chocolade-kaastaart met kersen

chocoladekaastaart

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 kg magere plattekaas of Skyr
  • 8 el mager cacaopoeder
  • 4 zakjes slagschuim
  • 500 ml magere chocomelk
  • 250 g zwarte kersen
  • 10 blaadjes gelatine
  • 10 el zoetstof 1:1
  • 6 Hasseltse speculozen

Bereidingswijze:

Verkruimel de Hasseltse speculozen en verdeel over de bodem van een springvorm van 24 cm.
Breng 200 ml magere chocomelk aan de kook en los hierin de gelatineblaadjes op.
Laat afkoelen en meng dit geheel onder de plattekaas samen met het cacaopoeder.
Klop de slagschuim op samen met de overige 300 ml chocomelk en spatel dit onder de plattekaas.
Was de kersen, ontpit ze, snij ze middendoor en verdeel onder het plattekaasmengsel (hou er enkele over voor de afwerking).
Stort het plattekaasmengsel in de springvorm en strijk het glad.
Verdeel hierover nog enkele kersen.
Laat de taart een dag opstijven in de koelkast.
Snij ze in 8 stukken en laat het smaken!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren