Pudding met kriekjes

pudding-kriek-framboos-munt

Ingrediënten (voor 6 personen):

  • 750 ml halfvolle melk
  • 1,5 zakje puddingpoeder (Dr. Oetker of Imperial)
  • 3 el hittebestendige zoetstof
  • 300 ml krieken op sap
  • 6 frambozen
  • 6 kleine blaadjes munt

Bereidingswijze:

Los 1 zakje puddingpoeder op in een kleine hoeveelheid halfvolle melk.
Breng de rest van de melk aan de kook samen met de zoetstof.
Giet het opgelost puddingpoeder stelselmatig bij de kokende melk, onder voortdurend omroeren tot de pudding indikt.
Giet het sap van de krieken en breng dit aan de kook.
Los het half zakje puddingpoeder op in een beetje water en giet het stelselmatig bij het kokende kriekensap, onder voortdurend omroeren tot het geheel indikt.
Voeg vervolgens de kriekjes toe aan het sap en roer even om.
Neem 6 glaasjes en voeg afwisselend een beetje pudding en een schepje kriekjes toe zodat je zichtbare laagjes vormt.
Werk de glaasjes af met een framboos en een klein blaadje munt.
Smakelijk!

2023-01-04

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren