Valentijngebakje

Valentijngebakje

Ingrediënten (voor 4 taartjes):

  • 1 banaan
  • 100 g gedroogde dadels
  • 40 g havermout
  • 1 afgestreken el 100% cacaopoeder
  • 400 g plantaardige Griekse yoghurt natuur
  • 100 ml ananassap
  • 1 blaadje gelatine
  • 1 zakje slagschuim
  • 1 zakje Klop Fix
  • 50 ml soyamelk natuur
  • rode vruchtenmengeling vers / diepvries
  • 1 blaadje gelatine

Bereidingswijze:

Pel de banaan en snij deze in stukjes.
Snij de dadels eveneens in stukjes.
Doe de bananenstukjes, dadelstukjes en de havermout in een blender samen met het cacaopoeder en mix tot een homogene massa.
Smeer het deeg ongeveer 1 cm dik uit over een bakplaat en bak dit gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Laat het geheel afkoelen en steek vormpje hartjes uit het deeg.
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
Klop het zakje slagschuim op samen met de melk en een zakje Klop Fix.
Breng het ananassap aan de kook samen met 1 vooraf in water geweekt gelatineblaadje.
Laat afkoelen en meng dit onder de Griekse yoghurt samen met het slagschuimmengsel.
Verdeel over de 4 hartjesringen (stort in de ring, bovenop het deeg) en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
Voor de afwerking kan je kiezen voor een verse fruitmengeling van rood fruit of een fruitmengeling uit de diepvries.
Mix enkele aardbeien fijn tot een coulis, breng aan de kook en samen met een vooraf in water geweekt gelatineblaadje.
Giet deze coulis in de hartjesring over het yoghurtmengsel en laat nog enkele uren opstijven in de koelkast.
Haal uit de koelkast, verwijder de ring, dien op een bordje op en voeg wat rood fruit toe voor de afwerking.
Smakelijk!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren