Ingrediënten (voor 4 personen):
- penne van boekweit
- prei
- champignons
- kipppeblokjes
- platte peterselie
- kippekruiden
- geitemelk
- 1 vetarm kippebouillonblokje
- Maïzena Expresse voor witte sauzen
- 2 el gezonde margarine
Bereidingswijze:
Kook de boekweitpasta beetgaar en giet af. Was de preistengels, versnij ze in ringen en kook ze eveneens gaar en giet af. Was de champignons, snij ze in schijfjes en bak ze op in de gezonde vetstof. Voeg de gekookte prei toe en roer alles goed onder mekaar. Breng de melk aan de kook samen met het kippebouillonblokje en voeg al roerend de Maïzena Expresse toe voor witte sauzen tot de saus indikt. Meng de saus onder groenten en voeg de penne toe. Kruid de kippereepjes met kippekruiden en bak ze op. Voeg ze toe aan het gerecht. Was de platte peterselie, snipper deze fijn en bestrooi over het gerecht. Dien op en laat het smaken!
|