Granenmix met wortelrisotto en kalkoen

granenmix-wortelrisotto-kalkoen

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 250 g rijst van kikkererwten en linzen
  • 500 g kalkoenblokjes
  • 4 wortelen
  • 2 preistengels
  • 1/4de spitskool
  • 1 rode ui
  • 2 rode paprika’s
  • 2 el gezonde margarine
  • kippekruiden
  • nasi goreng kruiden
  • enkele sprietjes bieslook

Bereidingswijze:

Kook de kikkererwten/linzenrijst gaar in 9 minuten (zoals op de verpakking vermeld) en giet af.
Was de groenten en maak ze schoon.
Snij ze in zeer kleine stukjes (gebruik desnoods een keukenrobot).
Roerbak de groenten gaar in een wok of roerbakpan.
Voeg de rijst toe aan de groentenmengeling, breng op smaak met de nasi goreng kruiden en roer alles goed onder mekaar.
Kruid de kalkoenblokjes met de kippekruiden en bak ze op.
Dien de rijst-groentenmengeling op met de kalkoenblokjes en werk af met fijngesnipperde bieslook.
Laat het smaken.

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren