Hete bliksem met wortelen

hete bliksem

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 g kippengehakt
  • 500 g aardappelen, bloemige
  • 1 kg wortelen
  • 2 dikke uien
  • 1 kg verse appelmoes
  • 1 el paneermeel
  • 2 el halfvolle melk
  • 2 el vloeibare margarine
  • peper, zout en nootmuskaat
  • enkele takjes verse peterselie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de aardappelen, snij ze in grove stukken en kook ze goed gaar.
Giet de aardappelen af en plet ze met een stamper tot puree.
Doe er 2 el melk, 1 el vloeibare margarine en de kruiden (peper, zout en nootmuskaat) bij en roer tot een smeuïge puree.
Pel de ui, snij deze fijn en stoof deze aan in één eetlepel vloeibare margarine.
Voeg het gehakt tot en bak het rul.
Voeg de verse appelmoes toe en stoof het geheel nog even op onder voortdurend omroeren.
Schil de wortelen met een dunschiller en snij in reepjes.
Kook of stoom deze beetgaar.
Neem een ovenschotel en voeg laag per laag toe:

  • gehakt-appelmoes mengsel
  • wortelreepjes
  • puree
  • paneermeel


Zet de ovenschotel gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Haal de hete bliksem uit de oven, dien op en strooi er nog een beetje verse peterselie bovenop.
Laat het smaken!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren