Mexicaanse tostada

Mexicaanse-tostada

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 7- 8 trostomaten
  • 250 g maïs uit blik
  • 1 el Mexicaanse kruiden (chilipoeder, komijn, gerookte paprikapoeder, koriander, knoflook, oregano, uienpoeder, zout, kurkuma en cayennepeper)
  • 500 g kippengehakt
  • 500 g passata
  • 4 spelt pitabroodjes
  • 125 g geraspte Mozzarella
  • 2 zakjes veldsla
  • 1 komkommer
  • 1 dikke rode ui
  • 1 sjalot
  • 4 el olijfolie
  • kruidendressing

Bereidingswijze:

Was de trostomaten en snij ze in partjes.
Giet de blikjes maïs af en spoel goed.
Was de komkommer en snij in blokjes.
Pel de rode ui en snij in ringen.
Pel de sjalot en snij deze fijn.
Was de veldsla en doe in een grote kom.
Meng hieronder de helft van de partjes tomaat, de stukjes komkommer, de rode ui-ringen en de helft van de maïs.
Verhit de olijfolie in een diepe pan en laat de sjalot hierin bruineren.
Voeg het gehakt toe samen met de Mexicaanse kruiden, de overige tomatenblokjes, de passata en de overige maïskorrels en laat samen sudderen tot het gehakt gaar is.
Snij de spelt pitabroodjes middendoor en leg ze open.
Verdeel het gehaktmengsel over de pitabroodjes, bestrooi met kaas en zet nog 5 minuten onder de grill tot de kaas een mooi korstje gevormd heeft.
Dien de tostada’s op met het slaatje en een kruidendressing.
Smakelijk eten!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren