Ingrediënten (voor 4 personen):
- 250 g volkoren penne
- 2 kg verse spinazie
- 1 brikje van 250 ml soja roomvervanger 5% vet
- 1 vetarm kippenbouillonblokje
- sausbinder voor witte sauzen
- 120 g magere geraspte kaas 20+ of 30+
- 400 g gerookte kippenfiletplakes (AH)
- 2 el pijnboompitten
Bereidingswijze:
Kook de penne beetgaar en giet deze af. Was de spinazie en stoof deze gaar in een anti-kleef pan. Breng de soja roomvervanger aan de kook samen met een vetarm kippenbouillonblokje en bindt met een sausbinder voor witte sauzen. Haal van het vuur en roer hieronder de magere geraspte kaas. Doe in een diepe pan de spinazie, de penne samen met de kaassaus en meng alles goed onder elkaar. Meng vervolgens ook de gerookte kipfiletplakjes eronder en laat nog eventjes sudderen tot alles voldoende warm is. Bestrooi met pijnboompitten en dien op. Smakelijk!
|