Wokgerecht met bulgur en kalkoenblokjes

bulghur-wokgrpenten-kip.jpg

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 250 g bulgur
  • 500 g kalkoenblokjes
  • koolzaadolie
  • kippekruiden
  • 200 g sojascheuten
  • 250 g kastanjechampignons
  • 250 g wortelen
  • 1 rode ui
  • 1 preistengel
  • 1 rode paprika
  • 1 vetarm kippebouillonblokje
  • cayennepeper en zout

Bereidingswijze:

Kook de bulgur in een kleine 10 min gaar met een vetarm kippebouillonblokje.
Verhit de koolzaadolie in een wokpan.
Kruid de kalkoenblokjes met kippekruiden en bak deze aan.
Was de champignons en snij in plakjes.
Schil de wortelen en snij in schijfjes.
Pel de ui en snij in ringen.
Was de presitengel en snij in reepjes.
Was de paprika en snij in groffe stukken.
Voeg de versneden groenten bij in de wok bij de kalkoenblokjes en stoof deze gaar onder gesloten deksel en roer regelmatig om.
Voeg de gekookte bulgur toe; kruid nog even met cayennepeper en zout.
Dien op en laat het smaken!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren