Spitskool met curry noedels en kipsaté

spitskool-currynoodels-kipsate

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 kipsatés
  • 250 g speltnoedels
  • 1 brikje van 250 ml haverroom
  • 2 eetlepels currypasta (naar smaak)
  • 2 eetlepels vetarm bouillonpoeder
  • Maïzena Express voor witte sauzen
  • 1 spitskool
  • een pijpajuintje
  • enkele snoeptomaten
  • 2 eetlepels gezonde margarine

Bereidingswijze:

Kook de speltnoedels beetgaar en giet ze af.
Was de spitskool en snij in dunne reepjes.
Kook de spitskool eveneens beetgaar en giet af.
Breng de haverroom met een beetje kookvocht en de currypasta en bouillonpoeder aan de kook en bindt met Maïzena Express tot een currysaus.
Meng de speltnoedels met de spitskoolreepjes en de currypasta onder mekaar in de wok en laat nog even doorkoken.
Bak de kipsatés gaar in een beetje gezond bereidingsvet.
Dien het wokgerecht op met de kipsaté.
Was de snoeptomaten en de pijpajuinen.
Snij de pijpajuin heel fijn.
Werk het gerecht af met de versnipperde pijpajuin en enkele snoeptomaten.
En smullen maar!!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren