Broccoli quinoa met geroosterde pompoen en tofu

broccoli quinoa gerooksterde pompoen tofu

Ingrediënten (voor 4 portues):

  • 250 g driekleurenquinoa
  • 4 broccoli’s
  • 1 vetarm groentenbouillonblokje
  • 400 g tofu
  • 1 butternutpompoen
  • kruiden: kurkuma, paprika, ...
  • olijfolie

Bereidingswijze:

Kook de driekleurenquinoa gaar samen met het vetarm bouillonblokje en giet af.
Was de broccoli’s, versnij in roosjes, kook deze goed gaar en giet eveneens af.
Snij de steeltjes van de roosjes, versnipper de groene draadjes onder de quinoa en meng alles goed onder elkaar.
Snij de butternutpompoen middendoor en haal de pitten en sliertjes er uit.
Verwarm een oven voor op 200°C en leg de 2 pompoenhelften (kruiden met paprika en kurkuma) omgekeerd op een bakplaat en laat 40 min garen (voor een pompoen van 3 kg; de gaartijd hangt af van de dikte van de pompoen).
Haal de pompoen uit de oven en snij de butternut in dikke repen van 2 cm.
Snij de tofu in blokjes en dien op samen met de broccoli-quinoa en geroosterde pompoen. Je kan de tofu rauw serveren of kort bakken in olijfolie als je deze liever warm eet.
Smakelijk!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren