Soyaballetjes met pangroenten, krieltjes en vegespekjes

soyaballetjes-pangroenten-krieltjes

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika
  • 250 g kleine kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • 300 g wortelen
  • 300 g soyaballetjes
  • 200 g vegetarische spekjes
  • 600 g krieltjes
  • provencaalse kruiden
  • 2 sjalotten
  • een teentje knoflook
  • enkele sprietjes bieslook
  • waterkers
  • 4 el olijfolie

Bereidingswijze:

Was de paprika’s, verwijder de pitjes en het steeltje en snij in groffe stukken.
Maak de kastanjechampignons schoon en snij ze in vier.
Was de courgette en snij eveneens in groffe stukken.
Rasp de wortelen en snij in groffe stukken.
Verhit 2 el olijfolie in een diepe pan en roerbak hierin de groenten gaar (begin met de wortelen onder gesloten deksel, want die moeten het langst garen).
Breng op smaak met provencaalse kruiden en een teentje knoflook, voeg de soyaballetjes toe en laat nog enkele minuten garen onder gesloten deksel.
Pel de sjalotten en snij ze zeer fijn.
Verhit de overige 2 el olie in een pan en bruneer hierin de sjalottestukjes.
Voeg de vegetarische spekjes toe en roer alles goed onder mekaar tot het gaar is.
Was de krieltjes en snij ze middendoor.
Kook ze beetgaar en giet ze af.
Bak de krieltjes op in het sjalot spekjesmengsel en dien op met de balletjes- groentenmengeling.
Werk af met fijngesnipperde bieslook en waterkers en dien op.
Smakelijk eten!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren