Vegetarische penne met rode pesto

penne-rode-pesto

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 250 g speltpenne
  • 200 g rode pesto
  • 1 brikje van 250 ml soyaroom light
  • 1 courgette
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 gele, 1 oranje en 1 rode puntpaprika
  • 200 g kikkererwten in blik
  • 300 g vegetarische worstjes
  • 2 el olijfolie
  • bladpeterselie

Bereidingswijze:

Kook de penne beetgaar en giet deze af.
Was de courgette en snij in groffe stukken.
Was de champignons, maak ze schoon en snij ze in plakjes.
Was de puntpaprika’s, maak ze schoon en snij ze eveneens in groffe stukken.
Verhit de olijfolie in een wok of diepe pan.
Roerbak hierin de stukjes courgette, champignons en zoete puntpaprika beetgaar.
Snij de vegetarische worstjes in stukjes en voeg ze toe aan de wok.
Spoel de kikkererwten goed af en voeg eveneens toe aan de wok.
Voeg de beetgaar gekookte pasta toe aan de wokmengeling.
Voeg de pesto en de soyaroom toe het gerecht en roer alles goed onder mekaar.
Was de peterselie, snipper deze fijn en versnipper over het gerecht.
Smakelijk eten!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren