Canneloni met pompoensaus

canneloni pompoensaus

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 g verse spinazie
  • 250 g ricotta
  • 20 cannelonibuisjes
  • 1 brik passata van 500 ml
  • 500 g pompoenblokjes
  • 1 bakje boschampignons
  • 250 g baconreepjes
  • enkele takjes peterselie

Bereidingswijze:

Was de verse spinazie en en stoof deze in een minimale hoeveelheid water.
Laat de spinazie uitlekken en meng hieronder de ricotta.
Vul de cannelonisbuisjes met het spinazie-ricotta mengsel en schik in een ovenschotel.
Was de champignons, snij deze in schijfjes en bak deze op samen met baconreepjes.
Verdeel dit mengsel over de cannelonibuisjes.
Schil een pompoen, snij in reepjes en vervolgens in blokjes en stoom deze gaar.
Mix de pompoenblokjes met een staafmixer tot puree en meng er de passata onder.
Giet de pompoensaus over de schotel en zet gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Haal uit de oven.
Was de takjes peterselie, snipper deze fijn, verdeel over de ovenschotel en verdeel over 4 bordjes.
Laat het smaken!

2022-10-21

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren