Konijn met pruimen

konijn-met-pruimen

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 konijnenbouten
  • 2 el gezonde margarine
  • 1 potje pruimenconfituur zonder toegevoegde suikers
  • 100 g gedroogde pruimen
  • 4 stronken witloof
  • 500 g verse rode kool
  • enkele eetlepels zoetstof (naar smaak)
  • 1 kg aardappelen
  • 1 kg knolselder
  • 1 dikke ui
  • 250 ml vetarm groentebouillon
  • peper, zout en nootmuskaat
  • thijm, kruidnagels en laurier
  • peterselie

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Schil de knolselder, snij deze in blokjes en kook deze eveneens gaar.
Pureer de aardappelen met de knolselderblokjes en breng op smaak met peper,zout en nootmuskaat en werk af met een takje peterselie.
Was het witloof, snij middendoor en stoom de stronken gaar.
Snij de rode kool fijn en stoof dit gaar samen met een beetje zoetstof.
Laat de vetstof smelten in een diepe pan en stoof de ajuin hierin gaar.
Bak hierin al sudderend de konijnenbouten gaar in de pruimensaus.
Maak de pruimensaus als volgt: doe de confituur in een steelpannetje met de gedroogde pruimen in stukjes gesneden en een beetje vetarme bouillon om aan te lengen.
Voeg verse thijm, enkele kruidnagels en enkele laurierblaadjes toe voor de smaak.
Laat het geheel doorkoken en voeg al roerend Maïzena Expresse toe voor donkere sauzen tot het geheel indikt.
Dien de konijnenbout op, overgoten met de pruimensaus (laurier en kruidnagels verwijderen), een bol knolselderpuree, het gedtoofd witloof en de rode kool.
En nu maar smullen!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren