Lasagne bolognaise

lasagne-bolognaise

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 24 volkoren lasagnebladen
  • 200 g kalfsgehakt
  • 3 schijven ontvette hesp
  • 1 dikke ui
  • 200 g wortelen
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 4 tomaten
  • 1 courget
  • 1 aubergine
  • 400 ml magere melk
  • Maïzena Expresse voor donkere sauzen
  • Maïzena Expresse voor witte sauzen
  • 125 g magere geraspte kaas
  • een weinig gezonde margarine
  • cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout

Bereidingswijze:

Pel de ui en snij deze fijn.
Was de groenten, pel de tomaten en snij ze in grove stukken.
Rasp de wortelen en snij ze in plakjes.
Maak de paprika’s schoon en snij ze in reepjes.
Snij de courget en de aubergine in stukjes.
Kook de wortelschijfjes, paprikareepjes, stukken courget en aubergine beetgaar.
Smelt de margarine in een pot en laat hierin de ajuinstukjes bruneren.
Voeg het gehakt toe en bak lichtjes.
Voeg hierbij de stukken tomaat en de beetgaar gekookte groenten en stoof ze verder gaar.
Bind de saus met de Maïzena Expresse voor donkere sauzen en laat langzaam sudderen tot dit een dikke tomatensaus vormt.
Breng op smaak met cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout.
Maak een kaassaus met de melk, de Maïzena Express voor witte sauzen en de geraspte kaas.
Schik alles als volgt in een ovenschotel:
een laag tomatensaus
- een laag lasagnebladen
- een schijf hesp
- een laag tomatensaus
- een laag lasagnebladen
- een schijf hesp
- een laag lasagnebladen
- een schijf hesp
- een laag kaassaus
Laat dit ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C garen.
Haal uit de oven, verdeel in 4 stukken en werk af met gehalte peterselie en snoeptomaten die je even onder de grill gelegd hebt.
Smakelijk!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren