Macaroni met bacon en schorseneren

macaroni-bacon-schorseneren

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 kg schorseneren
  • 250 g volkoren macaroni
  • 400 g baconreepjes
  • 500 ml halfvolle melk
  • 30 g Maïzena Expresse voor witte sauzen
  • 125 g magere geraspte kaas
  • 2 el vetarm groentebouillonpoeder

Bereidingswijze:

Schil de in schorseneren, snij in groffe stukken en kook ze beetgaar.
Kook de macaroni eveneens beetgaar.
Breng de halfvolle melk aan de kook samen met de groentebouillon en voeg al roerend de Maïzena Expresse voor witte sauzen toe tot de saus indikt.
Doe de schorseneren in een ovenschotel, voeg de macaroni toe, voeg de baconreepjes toe, overgiet met de witte saus en bestrooi tot slot met de magere geraspte kaas.
Zet de ovenschotel gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
En smullen maar!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren