Orzo met broccoli en kalfsgehakt

orzo broccoli gehakt

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 250 g volkoren orzo / Griekse pasta / puntaletta
  • 500 g kalfsgehakt
  • 2 kg broccoli
  • 2 rode ajuinen
  • 30 g walnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 g rozijnen
  • 1 vetarm groentenbouillonblokje
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze:

Kook de orzo gaar in ruim water met 1 vetarm groentenbouillonblokje en giet het geheel af.
Was de broccoli, snij in roosjes en stoom deze gaar.
Pel de rode uien en snij in ringen.
Hak de walnoten grof.
Verhit de olijfolie in een diepe pan en bak hierin de rode uiringen gaar samen met het mager kalfsgehakt.
Pers de teentjes knoflook uit en meng met het ui-gehakt mengsel.
Voeg de orzo toe samen met de broccoliroosjes en meng het geheel.
Werk af met de gehakte walnoten en de rozijnen en dien op.
Laat het smaken!

2022-03-04

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren