Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 kg aardappelen
- 3 pastinaken
- halfvolle melk
- kalfsgehakt
- 2 dikke uien
- 300 g pompoenblokjes
- 300 g spruitjes
- peterselie
- peper en muskaatnoot
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Schil de pastinaken en snij ze eveneens in stukken. Kook beiden gaar en pureer samen met een scheutje halfvolle melk, peper en nootmuskaat tot pastinaakpuree. Pel de uien, snij ze fijn en stoof ze gaar tot ze lichtbruin kleuren. Voeg het gehakt toe en bak het geheel samen op. Was de spruitjes en kook ze beetgaar. Schil de pompoen, snij in blokjes en kook 300 g pompoenblokjes gaar. Verdeel de pompoenblokjes samen met de spruitjes in een ovenschotel. Verdeel hierover het opgebakken gehakt. Verdeel hierover de puree en zet dit gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Verdeel over 4 borden en werk af met enkele takjes peterselie. Laat het smaken!
|