Varkenshaasje met boerenkoolpuree

varkenshaasje boerenkoolpuree

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 g varkenshaasje
  • 100 g kalkoenspek
  • 600 g aardappelen
  • 1 el gezonde smeerboter
  • 100 ml halfvolle melk
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 600 g boerenkool
  • een zakje veldsla
  • 2 tomaten
  • 1 maïskolf
  • 100 g doperwtjes
  • 2 el gezonde margarine
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 500 ml vetarme rundsbouillon
  • 2 el mosterd
  • 2 el balsamico-azijn
  • Maïzena Expresse voor donkere sauzen
  • enkele takjes peterselie

Bereidingswijze:

Verhit de margarine in een pan.
Kruid het varkenshaasje met peper en zout en wikkel het kalkoenspek rond het varkenshaasje.
Bak het varkenshaasje in de pan: laat aanbakken langs alle kanten, zet het vuur een beetje zachter en laat verder garen onder gesloten deksel.
Schil de aardappelen en kook ze goed gaar.
Was en kuis de boerenkool en kook ook deze gaar.
Pureer de aardappelen samen met de boerenkool.
Voeg de smeerboter en de melk toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Was de veldsla en de tomaten.
Snij de tomaten in partjes.
Kook de doperwten gaar en laat even afkoelen.
Bereid de maïskolf en snij de maïskorrels van de kolf.
eng de maïskorrels onder de erwtjes.
Snij het sajlotjes fijn en bak dit kort even op.
Voeg het teentje knoflook toe en blus met de rundsbouillon.
Voeg de mosterd en balsamico-azijn toe en laat nog even doorkoken onder voortdurend omroeren.
Bindt de saus met Maïzena Expresse voor donkere sauzen.
Neem het varkenshaasje uit de pan en snij in plakjes.
Dien het varkenshaasje op samen met de boerenkoolpuree en werk af met wat rauwkost: velsla, erwten, maïskorrels en tomatenpartjes en werk af met fijngesnipperde peterselie.
Voeg tot slot nog een lepeltje van de bruine vleessaus toe.
Dien op en laat het smaken!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren