Varkenshaasje tomaat mozzarella

varkenshaasje tomaat-mozarella

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 g varkenshaasje
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 trostomaten
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 2 el gezonde margarine
  • 800 g aardappelen
  • 1 kg prinsessenboontjes
  • 1 dikke ui
  • bladpeterselie

Bereidingswijze:

Verwarm 1 eetlepel gezonde margarine in een pan en bak hierin het varkenshaasje gaar en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Snij het varkenshaasje in plakjes (maar snij ze niet helemaal door tot onderaan).
Was de trostomaten en snij ze in schijfjes net zoals de mozzarella in plakjes.
Verdeel de schijfjes mozzarella en tomaat tussen de plakjes varkenshaasje en zet het geheel nog 10 minuten onder de grill.
Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar in een weinig water.
Giet de aardappelen af.
Was de bladpeterselie en versnipper over de gekookte aardappelen.
Was de boontjes en maak ze schoon.
Kook de boontjes beetgaar in een weinig water en giet af.
Pel de ui en snij deze zeer fijn.
Doe een eetlepel gezonde margarine in een pot en stoof hierin de uisnippers aan.
Voeg de gekookte boontjes toe, kruid met peper en zout en stoof ze nog een beetje op samen met de ui.
Dien het varkenshaasje op samen met de boontjes en de peterselieaardappelen.
Werk af met een takje basilicum.
Smakelijk eten!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren