Hertemedaillon met amandelkroketjes en groentenmengeling

hertemedaillon-amandelnootjes-groentekrans

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 hertemedaillons
  • 500 g amandelkroketjes
  • 500 g sperziebonen
  • 1 bakje van 250 g boschampignons
  • 1 groene en 1 rode paprika
  • 2 dikke winterpenen
  • een klein zakje veldsla
  • 2 trostomaten
  • 2 el gezonde margarine
  • 1 el vetarm groentenbouillonpoeder
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Was en kuis de sperziebonen en snij ze in stukjes van ongeveer 5 cm.
Was en kuis de champignons en snij ze in schijfjes.
Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten binnenin en snij ze in reepjes.
Schil de winterpenen en snij ze in kleine blokjes.
Verhit een weinig gezonde margarine in een diepe pan en stoof de groenten hierin beetgaar.
Breng op smaak met de vetarme groentenbouillon en hou het geheel nog even warm.
Kruid het vlees met peper en zout.
Laat een weinig vetstof smelten in een pan en bak hierin de hertemedaillons gaar.
Bak de amandelkroketjes in de airfryer of in de oven.
Was de veldsla.
Was de tomaten en snij in partjes.
Schik op een bord de warme groentenmengeling met de gebakken hertemedaillon en de amandelkroketjes en werk af met de veldsla en partjes tomaten.
Smakelijk!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren