Ontbijtkoek met amandel, appel en kaneel

gemberthee

Ingrediënten (voor 15 porties):

  • 250 g plattekaas
  • 175 g havervlokken
  • 1 ei
  • 1 appel
  • 1 el arachideolie
  • 30 g rozijnen
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1 el amandelschilfers

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C.
Rooster de amandelschilfers onder de gril of in een pot.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes.
Meng de appelstukjes met de andere ingrediënten onder mekaar tot een homogene massa.
Doe het deeg in een siliconen bakvorm.
Bak de koek gedurende 50 minuten op 180°C.
Haal de koek uit de oven, haal uit de bakvorm en laat afkoelen.
Bestrooi met de geroosterde amandelschilfers en dien op.
Laat het smaken!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren