Pompoen notenbrood

pompoenbrood

Ingrediënten (voor 1 brood van 850 g = 14 sneetjes brood van 60 g):

  • 300 g boekweitvlokken
  • 300 g pompoenblokjes
  • 4 eieren
  • 1 koffielepel pumpkin spice
  • 1 el chiazaad
  • 60 ml rijstmelk
  • 1 zakje bakpoeder van 25 g
  • een hanvol gemengde noten

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bekleed een rechthoekige cakevorm van 20 x 10 cm met bakpapier.
Kook of stoom de pompoenblokjes gaar en pureer deze met een mixer.
Klop de eieren los en voeg de boekweitvlokken, de gepureerde pompoen, de rijstmelk, het bakpoeder en het zout toe en meng tot een egale massa.
Hak de noten grof en meng deze onder het deeg (hou er enkele apart voor de afwerking).
Stort het beslag in de met bakpapier bekleedde cakevorm.
Werk de bovenkant af met nog enkele grofgehakte noten.
Bak het brood gedurende 50 minuten in de oven.
Haal het brood uit de oven en uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster.
Smakelijk!

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren