Duifsoep

duifsoep

Ingrediënten (voor 1,5 liter soep):

  • 1,5 liter water
  • 3 vetarme groentenbouillonblokjes
  • 2 dikke wortelen
  • 2 x wit van prei-
  • 1 busseltje selder
  • 1 dikke ui
  • 1 kwartelfilet van 200 g of bosduif
  • 250 g boschampignons

Bereidingswijze:

Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook.
Schil de wortelen en snij in fijn brunoise.
Was de preistengels en snij eveneens zeer fijn.
Was de selder en snij ook in fijne blokjes.
Pel de ui en snij ook deze zeer fijn.
Was de boschampignons en snij de grotere champignons in fijne stukjes.
Voeg alle groenten toe aan de bouillon en laat het geheel doorkoken.
Snij de kwartel in fijne stukjes en voeg eveneens toe aan de soep.
Laat het geheel 20 minuten doorkoken, laat de soep afkoelen en laat ze nog een dagje trekken, dan komt de smaak van de duif er sterker door.

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren