Koolrabisoep

koolrabisoep

Ingrediënten (voor 3 liter soep):

  • 6 vetarme groentebouillonblokjes
  • 100 g kalkoenspekjes
  • 2 koolrabi’s
  • 1 pastinaak
  • 2 zoete appels
  • 1 el citroensap
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 ui
  • enkele gedroogde soyabonen
  • 1 el currypoeder
  • zwarte peper

Bereidingswijze:

Schil de koolrabi en de pastinaak en snij in groffe stukken.
Pel de ui en snij eveneens in stukken.
Doe de stukken koolrabi, pastinaak en ui in een grote kookpot samen met 3 liter water, 6 bouillonblokjes en het currypoeder en laat gedurende 20 minuten doorkoken.
Mix de soep tot een glad geheel en verdeel over de borden.
Bak de kakoenspekreepjes kort zonder vetstof in een klein pannetje en haal van het vuur.
Voeg in de borden de gedroogde soyabonen en de kalkoenspekreepjes toe.
Was de appels, snij dezen in dunne reepjes en besprenkel met citroensap.
Voeg de appelreepjes eveneens toe aan de soepborden.
Kruid nog even bij met peper.
Rits de tijm van de takjes en voeg deze eveneens bij de soep.
Dien op en smullen maar!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren