Pompoen-venkelsoep

pompoen-venkelsoep

Ingrediënten (voor 3 liter soep):

  • 3 liter water
  • 6 vetarme kippebouillonblokjes
  • 800 g flespompoen
  • 2 venkelknollen
  • 1 zoete appel, type Jonagold
  • 1 ui

Bereidingswijze:

Snij de pompoen midden door, shil de pompoen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in stukken.
Was de venkelknollen en snij in stukjes, maar hou de vekeldraadjes apart voor de afwerking.
Pel de ajuin en snij eveneens in stukken.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij eveneens in stukken.
Doe in een kookpot 3 liter water samen met de bouillonblokjes en breng aan de kook.
Voeg de pompoenblokjes, de ui en de stukjes appel toe, laat 20 min doorkoken en mix tot een glad geheel.
Voeg de stukjes venkel toe en laat de soep nog 20 minuten doorkoken.
Werk af met de venkeldraadjes en dien op.

2022-03-13

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren