Seldersoep

seldersoep

Ingrediënten (voor 3 liter of 12 porties):

  • 1,5 bussel selder
  • 3 preistengels
  • 3 uien
  • een hanvol kervel
  • een handvol verse bieslook
  • een handvol verse basilicum
  • een handvol verse dragon
  • een handvol bladpeterselie
  • 3 liter water
  • 6 vetarme kippebouillonblokjes
  • bouquet garni: laurierblaadje, thijm, peterselie
  • peper
  • een teentje knoflook
  • 1 steranijs

Bereidingswijze:

Doe het water in een grote kookpot samen met de kippebouillonblokjes en laat dit koken samen met het bouquet garni en de steranijs.
Pel de uien en snij deze in ringen.
Was de prei en de selder en snij ook deze fijn.
Was de verse kruiden zoals de kervel, de bieslook, basilicum, dragon en bladpeterselie, snij fijn en voeg toe aan de soep.
Voeg de ui, de selder (hou wat stukjes selder apart) en het wit van prei toe aan de soep en laat het geheel nog 20 minuten doorkoken.
Haal het bouquet garni en de steranijs uit de soep en mix ze door.
Pel de teentjes knoflook en pers deze uit in de soep.
Werk af met fijn gesneden selder dat je nog kort laat doorkoken.

klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren