Spitskoolsoep met groene asperges

spitskoolsoep-groene asperges

Ingrediënten (voor 1 liter soep):

  • 1 liter water
  • 2 vetarme groentenbouillonblokjes
  • 1/4de spitskool
  • 2 preistengels
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 el mosterd
  • 250 g groene asperges
  • enkele sprietjes bieslook

Bereidingswijze:

Was de spitskool en prei en snij in groffe stukken (laat een deel van de spitskool apart voor de afwerking).
Pel de ui en snij eveneens in groffe stukken.
Breng het water samen met de bouillon, de fijngesneden spitskool, prei en ui aan de kook en voeg het geperste teentje look en de eetlepel mosterd toe.
Mix het geheel tot een gladde massa.
Was de asperges, snij ze in 3 gelijke stukken en laat ze nog een 2 tot 3 minuten koken in de soep.
Haal de soep van het vuur, verdeel in 4 kommetjes en werk af met fijn gesnipperde bieslook en fijn gesneden rauwe spitskool.
Smakelijk!

Download dit recept
klok

Bekijk hier mijn consultatie-uren